ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...... ΣΕΛΙΝΑΤΟ..... ΧΟΙΡΙΝΟ
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Παρασκήνια
- Εκτύπωση
- 0
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα σέλινα και τα πλενουμε πολυ καλά, τα κοβουμε σε 2-3 τεμαχια, τα μισοβράζουμε σε αλατισμένο νερό και τα στραγγιζουμε καλά. Κόβουμε το χοιρινό σε κανονικές μερίδες το πλενουμε και το αλατοπιπερόνουμε.
Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα το λαδάκι μας να ζεσταθέι, ρίχνουμε το κρέας και το σοτ΄΄αρουμε ελαφρά. Προσθέτουμε τα κρεμύδια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα να μαραθούν χωρίς να ξανθίνουν.
Προσθέτουμε 2-3 φλυτζάνια νερό και αφήμουνε το κρέας να μισοβράσει. Μετά ρίχνουμε τα σέλινα και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί μέχρι να μείνουν με 1 περίπου φλυτζάνι ζωμό.
Στύβουμε τα λεμόνια, χτυπάμε 2 κρόκους αυγών, διαλύουμε σε 1/3 του φλυτζανιου νερό το κορν φλαουρ και το ρίχνουμε στα αυγά, ρίχνουμε μετα το λεμόνι και τα χτυπάμε ολα μαζί ρίχνοντας αργά αργά και 1 φλυτζάνι ζωμό απο το φαγάκι μας. Περιχύνουμε το φαγητό χτυπώντας συνεχώς οσο το ριχνουμε μεσα στη κατσαρόλα. Αφού ρίξουμε όλο το αυγολέμονο ανακινούμε λιγο την κατσαρόλα μας και αφήνουμε το φαγάκι μας σε χαμηλή φωτιά για λίγο ωσπου να δέσει η σάλτσα μας.
μπορούμε το ιδιο φαγητό να το φτιάξουμε με οποιοδήποτε αλλο κρέας.... αρνίσιο μοσχαρίσιο κλπ
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Κάνε like στη σελίδα του bam.gr στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα του Ολυμπιακού μας:
Σχολιάστε