ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ..... "ΚΕΦΑΤΟ" ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Παρασκήνια
- Εκτύπωση
- 0
1 ΜΕΓΑΛΟ ΧΤΑΠΟΔΙ
250 ΓΡΑΜΜ. ΣΥΜΠΥΚΝΟΜΕΝΟΣ ΧΥΜΟΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
1 ΚΡΕΜΥΔΙ
1 ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
ΜΑΝΕΣΤΡΑ 'Η ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ
2 ΚΟΥΤ ΣΟΥΠΑΣ ΔΥΟΣΜΟΣ
1 ΚΟΥΤ ΓΛΥΚΟΥ ΖΑΧΑΡΗ
ΜΠΑΧΑΡΙ
4-5 ΦΥΛΛΑΡΑΚΙΑ ΔΑΦΝΗ
ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΛΙΓΟ ΟΥΖΟ ΣΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΒράζουμε το χταποδι στη χύτρα με νερακι για 15 με 20 λεπτα, αφου βρασει το χταποδακι το βγαζουμε απο τη κατσαρολα και φυλαμε το ζουμακι του.
Τεμαμαχίζουμε το χταποδακι σε μετρια κομμάτια και το βάζουμε στην κατσαρόλα με το λαδακι και το ψιλοκομμένο κρεμύδι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα λαχανικά μας, το δυόσμο, το μπαχάρι, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι.
Στο τέλος ρίχνουμε την ντοματούλα τη ζάχαρη και τη μανέστρα ή το κοφτό μακαρονάκι. Συμπληρώνουμε νεράκι οσο τραβήξει το ζυμαρικό μας από το ζουμάκι που κρατήσαμε όταν βράσαμε το χταπόδι.
Το αφηνουμε να βρασει 20 λεπτα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Κάνε like στη σελίδα του bam.gr στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα του Ολυμπιακού μας:
Σχολιάστε