ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ..... ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Παρασκήνια
- Εκτύπωση
- 0
1 1/2 Κ. κατσικάκι
1/2 φλ κοκκινο κρασι
1/2 φλ ελαιολαδο
2 σκελιδες σκορδο
2 πορτοκαλια
1 1/2 φλ φυσικό χυμό πορτοκαλιού
1 1/2 φλ φυσικό χυμό λεμονιού
αλάτι
φρεσκοτριμμενο πιπέρι
Πλένουμε και τεμαχίζουμε το κατσικάκι σε κομμάτια.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον φυσικό χυμό πορτοκαλιού, και του λεμονιού και τα ανακατεύουμε. Καθαρίζουμε τις σκελιδες του σκόρσσου και τις τεμαχίζουμε σε φετες, τις προσθέτουμε στο μπολ. Τεμαχίζουμε τα δυο πορτοκάλια και τα προσθέτουμε στο μπολ μαζί με το κόκκινο κρασί. Ανακατεύουμε καλά και βυθίζουμε τα κομμάτια απο το κατσικάκι μέσα στη μαρινάδα που μολις φτιάξαμε.
Τοποθετούμε το μπολ με το κρέας μέσα στο ψυγέιο και το αφήνουμε εκεί για 12 ωρες.
Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο και το μεταφέρουμε όπως είναι με τη μαρινάδα μέσα σε πυρίμαχο σκεύος με καπάκι ή γάστρα. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό , το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι. Κλείνουμε το καπάκι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμόύς για 2 ώρες περίπου.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ελέγχουμε και σε περίπτωση που έχουν απορροφηθεί τα υγρά του φαγητού προσθετουμε λίγο νεράκι.
Το συνοδεύετε με χυλοπίτες και το σερβίρετε.
Κάνε like στη σελίδα του bam.gr στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα του Ολυμπιακού μας:
Σχολιάστε