ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΚΑΘΟΥΜΕ....... ΑΝΑΝΑΣ DOLE ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟΣ
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Παρασκήνια
- Εκτύπωση
- 0
Υλικά συνταγής
- 1 ανανάς ώριμος γύρω στο 1 κιλό DOLE
- 2 κ.σ. Ακατέργαστη Ζάχαρη
- 2 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
- 2 κ.σ. χυμός λάιμ
- 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
- 8 μπάλες παγωτό γιαουρτι με χαμηλά λιπαρά
- Για το σερβίρισμα
- Κουβερτούρα Πλάκα σε τρίμματα
Προθερμαίνουμε μια γκριλιέρα ή την τοστιέρα. Kαθαρίζουμε τον ανανά και κόβουμε σε 8 φέτες. Στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί τον ανανά. Σε μπολ βάζουμε μέλι και λάιμ. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σταθεί στην άκρη. Με πινέλο αλείφουμε καλά τις φέτες ανανά και πασπαλίζουμε ζάχαρη. Τις βάζουμε στην γκριλιέρα ή στην τοστιέρα. Ψήνουμε τον ανανά 3΄από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε σε 8 πιάτα από 1 φέτα καραμελωμένο ανανά. Γαρνίρουμε με 1 μπάλα frozen yogurt, περιχύνουμε με σιρόπι μέλι-λάιμ και πασπαλίζουμε με καρούλια σοκολάτας.
Κάνε like στη σελίδα του bam.gr στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα του Ολυμπιακού μας:
Σχολιάστε