ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ..........Ρεβιθοκεφτέδες με μυρωδικά
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Παρασκήνια
- Εκτύπωση
- 0
Υλικά
- 2 1/2 φλιτζάνια ρεβίθια, βρασμένα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά άνηθος, ψιλοκομμένος
- λίγο ψωμί (ψίχα, μουσκεμένο και καλά στυμμένο)
- 2-3 κουταλιές φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι και λίγο επιπλέον για το αλεύρωμα
- αλάτι, πιπέρι, κύμινο
- λίγο λάδι για τους κεφτέδες και αρκετό για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Ρίχνετε τα ρεβίθια στο πολυμίξερ και λειτουργείτε τη συσκευή μέχρι να πολτοποιηθούν. Ανακατεύετε τον πολτό με λίγο λάδι, το ψωμί, τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερά), τα μυρωδικά (δυόσμο, άνηθο, μαϊντανό και κύμινο) και το αλεύρι και αλατοπιπερώνετε.
Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει. Πλάθετε κατόπιν σε επίπεδους στρογγυλούς κεφτέδες. Τους αλευρώνετε και τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Στραγγίζετε τους ρεβιθοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε
Κάνε like στη σελίδα του bam.gr στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα του Ολυμπιακού μας:
Σχολιάστε