ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ....... Η ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Παρασκήνια
- Εκτύπωση
- 0
•500 γρ. φασόλια χοντρά
•2-3 καρότα κομμένα ροδέλες
•1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•4 κλωνάρια σέλινο
•1/2 κόκκινη πιπεριά
•200 γρ. ντομάτα τριμμένη
•1 κ.σ. ντοματοπελτές
•1 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
•χυμό από μισό λεμόνι
•1 κ.γ. μπούκοβο προαιρετικά
•αλάτι, πιπέρι
1) Βάζουμε τα φασόλια από το βράδι σε νερό μαζί με μία κουταλίτσα σόδα μαγειρικής
2) Το πρωί ξεκινάμε το μαγείρεμα. Αφήνουμε τα φασόλια να πάρουν μια βράση και πετάμε το πρώτο νερό.
) Μετά ξαναβάζουμε τα φασόλια στην κατσαρόλα και ρίχνουμε βραστό νερό για να βράσουν πιο γρήγορα. Μόλις αρχίζουν να μαλακώνουν ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά, αφήνοντας προς το τέλος την ντομάτα, τον ντοματοπελτέ και το χυμό λεμονιού.
Λίγα μυστικά ακόμα Το χυμό λεμονιού το προσθέτουμε για να χυλώσει η φασολάδα. Καλή σας όρεξη.
Κάνε like στη σελίδα του bam.gr στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα του Ολυμπιακού μας:
Σχολιάστε