ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ....... ΠΑΣΤΙΤΣΑΔΑ
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Παρασκήνια
- Εκτύπωση
- 0
ΠΑΣΤΙΤΣΑΔΑ
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μακαρόνια χοντρά για παστίτσιο
1,5 κιλό μοσχάρι ( ποντίκι) κομμένο σε μερίδες για κοκκινιστό
3 μεγάλα κρεμμύδια (θέλει μπόλικο κρεμμυδάκι)
3-4 σκελίδες σκόρδο
2-3 ντομάτες αποφλοιωμένες και πολτοποιημένες
2 γεμάτες κουταλιές πελτέ
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
2 κουταλιές ξύδι
1 κουταλάκι ζάχαρη
4 φύλλα δάφνης
αλάτι - πιπέρι
ελαιόλαδο και 2 κουταλιές βούτυρο Κερκύρας
Για το σπετσερικό:
1,5 κουταλάκι κανέλλα σκόνη
1 κοφτό κουταλάκι γαρίφαλο σκόνη
1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 κοφτό κουταλάκι κύμινο
μισό κουταλάκι μπαχάρι τριμμένο
Πάμε να το φτιάξουμε:
Βράζουμε, σουρώνουμε και βουτυρώνουμε τα μακαρόνια μας με βούτυρο Κερκύρας.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μακαρόνια χοντρά σαν αυτά του παστίτσιου.
Αναμειγνύουμε σε ένα φλιτζανάκι όλα τα μπαχαρικά για το σπετσερικό.
Βάζουμε στην κατσαρόλα μας ελαιόλαδο και 2 κουταλιές βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα κομμένα σε φέτες.
Προσθέτουμε το κρέας και το ροδίζουμε από όλες τις πλευρές.
Σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά , τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το κρέας να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει.
Νερό συνήθως , αν χρειαστεί προσθέστε λίγο και με προσοχή.
Θέλουμε το φαγητό να μείνει με την σάλτσα του.
Όταν το κρέας είναι έτοιμο, σερβίρουμε ως εξής.
Βάζουμε στο πιάτο μακαρόνια, πασπαλίζουμε με μπόλικο τριμμένο τυράκι της αρεσκείας μας και πάνω από το τυράκι σερβίρουμε το κρέας.
Περιχύνουμε με την νόστιμη και μυρωδάτη σάλτσα μας.
Κάνε like στη σελίδα του bam.gr στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα του Ολυμπιακού μας:
Σχολιάστε