ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ......... ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Παρασκήνια
- Εκτύπωση
- 0
ΥΛΙΚΑ
10 κολοκυθάκια όσο το δυνατόν ισομεγέθη
μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1/4 κιλού κιμά χοιρινό
1 μεγάλο κρεμμύδι
μισό φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ρύζι
2 κουταλιές λάδι
αλάτι - πιπέρι
1 μικρή φρέσκια ντομάτα περασμένη στον τρίφτη
1 κούπα ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
2 μεγάλα αυγά
2-3 λεμόνια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλέγουμε κολοκυθάκια τα οποία να μην είναι ούτε πολύ μικρά, αλλά ούτε και ... τεράστια.
Κόβουμε τις άκρες τους, τα πλένουμε πολύ καλά και τα σκουπίζουμε.
Αφαιρούμε το εσωτερικό τους με το ειδικό εργαλείο. Ετοιμάζουμε την γέμιση
Σε βαθύ μπολ βάζουμε τα 2 είδη των κιμάδων.
Προσθέτουμε στον κιμά το κρεμμύδι τριμμένο, την ντομάτα ξεφλουδισμένη στραγγιγμένη από τα πολλά υγρά και περασμένη στον τρίφτη, τον άνηθο, το ρύζι, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Ζυμώνουμε καλά το μείγμα της γέμισης.
Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια μας με αυτό το μείγμα.
Αραδιάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα τα κολοκυθάκια. Προσθέτουμε 1 κούπα ελαιόλαδο και τόσο νερό ώστε να τα καλύπτει.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για περίπου μισή ώρα.
Όταν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, φτιάχνουμε το αυγολέμονο και το προσθέτουμε στο φαγητό μας.
Κάνε like στη σελίδα του bam.gr στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα του Ολυμπιακού μας:
Σχολιάστε