Μπακαλιάρος με Πατάτες, Ντομάτα και Μπαχαρικά στην Κατσαρόλα
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Παρασκήνια
- Εκτύπωση
- 0
ΥΛΙΚΑ
- 5 μερίδες φιλέτο μπακαλιάροξαρμυρισμένο
- 1200 gr. πατάτες
- 2 πορτοκάλια
- 1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
- 2 μοσχοκάρφια
- ½ κουταλάκι του γλυκού κόκκους πιπέρι
- Ίνες Κρόκου Κοζάνης
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας σταφίδες μαύρες
- 1 φύλλο δάφνης
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες.
-
Καθαρίζουμε τα σκόρδα, τα κόβουμε σε φέτες και θρυμματίζουμε τα μπαχαρικά εκτός από τον κρόκο Κοζάνης.
Στύβουμε το πορτοκάλι.
- Σε μια πλατιά και βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, σωτάρουμε ελαφρά τα σκόρδα και τις πατάτες.
-
Ακουμπάμε τον μπακαλιάρο κομμένο σε μέτρια κομμάτια επάνω στις πατάτες.
Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, το μείγμα των μπαχαρικών και το σαφράν.
Προσθέτουμε την δάφνη. Περιχύνουμε με τον χυμό του πορτοκαλιού, στο οποίο έχουμε διαλύσει τον πελτέ και την ζάχαρη.
- Προσθέτουμε περίπου 1 φλυτζάνι νερό, τις σταφίδες και σιγοβράζουμε για περίπου 40 λεπτά.
Κάνε like στη σελίδα του bam.gr στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα του Ολυμπιακού μας:
Σχολιάστε