ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΚΑΘΟΥΜΕ..... ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Παρασκήνια
- Εκτύπωση
- 0
ΥΛΙΚΑ
- 6 αυγά
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1 φλυτζάνι καρύδια
- 1,5 φλυτζάνι αλεύρι
- 1,5 φακελάκι μπέικιν
- μισό κ.γ κανέλα
- μισό κ.γ γαρύφαλλο
ΣΙΡΟΠΙ
- 4 φλυτζάνια ζάχαρη
- 3 φλυτζάνια νερό
ΚΡΕΜΑ
- 750 ml γάλα
- 5 κ.σ κόρν φλάουρ
- 3 κ.σ ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάω τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
- Χτυπάω τα ασπράδια σε μαρέγκα.
- Χτυπάω στο μπλέντερ τα καρύδια (όχι να γίνουν σκόνη) να είναι χοντροκομμένα και τα ανακατεύω σε ένα μπώλ με το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
- Ρίχνω μέσα στους κρόκους τη μισή μαρέγκα, ανακατεύω απαλά και προσθέτω τα στερεά υλικά (αλεύρι,καρύδια).
- Προσθέτω και την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύω απαλά με σπάτουλα.
- Βάζω το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί 25*35 και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς,στις αντιστάσεις για 45 λεπτά.
- Αφήνω την καρυδόπιτα να κρυώσει και κάνω το σιρόπι.
- Περιχύνω την κρύα καρυδόπιτα με το ζεστό σιρόπι και κατευθείαν κάνω και την κρέμα.
- Στο κρύο γάλα ρίχνω τη ζάχαρη και το κόρν φλάουρ και ανακατεύω να διαλυθούν. Μετά βάζω την κατσαρόλα στη φωτιά να βράσει και ανακατεύω καλά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κάνε like στη σελίδα του bam.gr στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα του Ολυμπιακού μας:
Σχολιάστε