Dole Left
Dole Right

Διαβάστε:

 

ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΚΑΘΟΥΜΕ..... ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 6 αυγά
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι καρύδια
  • 1,5 φλυτζάνι αλεύρι
  • 1,5 φακελάκι μπέικιν
  • μισό κ.γ κανέλα
  • μισό κ.γ γαρύφαλλο

ΣΙΡΟΠΙ

  • 4 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 3 φλυτζάνια νερό

ΚΡΕΜΑ

  • 750 ml γάλα
  • 5 κ.σ κόρν φλάουρ
  • 3 κ.σ ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάω τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
  2. Χτυπάω τα ασπράδια σε μαρέγκα.
  3. Χτυπάω στο μπλέντερ τα καρύδια (όχι να γίνουν σκόνη) να είναι χοντροκομμένα και τα ανακατεύω σε ένα μπώλ με το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
  4. Ρίχνω μέσα στους κρόκους τη μισή μαρέγκα, ανακατεύω απαλά και προσθέτω τα στερεά υλικά (αλεύρι,καρύδια).
  5. Προσθέτω και την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύω απαλά με σπάτουλα.
  6. Βάζω το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί 25*35 και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς,στις αντιστάσεις για 45 λεπτά.
  7. Αφήνω την καρυδόπιτα να κρυώσει και κάνω το σιρόπι.
  8. Περιχύνω την κρύα καρυδόπιτα με το ζεστό σιρόπι και κατευθείαν κάνω και την κρέμα.
  9. Στο κρύο γάλα ρίχνω τη ζάχαρη και το κόρν φλάουρ και ανακατεύω να διαλυθούν. Μετά βάζω την κατσαρόλα στη φωτιά να βράσει και ανακατεύω καλά μέχρι να πήξει η κρέμα.


Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Κάνε like στη σελίδα του bam.gr στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα του Ολυμπιακού μας:

 

Σχολιάστε

  1. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
  2. TAGS