ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΚΑΘΟΥΜΕ........ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ-ΜΠΑΝΑΝΑ
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Παρασκήνια
- Εκτύπωση
- 0
ΥΛΙΚΑ
- 300 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κ.γ αλάτι
- 125 γρ βούτυρο
- 200 γρ ζάχαρη
- 3 αυγά
- 1 βανίλια
- 2 μεγάλες ώριμες μπανάνες DOLE
- 4 κ.σ. γάλα
- 180 γρ κουβερτούρα σε νιφάδες
- 100 γρ καρύδια
Πώς το κάνουμε:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC.
- Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σ' ένα λεκανακι.
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5 λεπτα.
- Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για αλλα 5-6 λεπτα.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε τις 2 μπανάνες DOLE που πρωτα τις έχουμε λιώσει.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και το γάλα.
- Τέλος προσθέτουμε στο μίγμα τις νιφάδες σοκολάτας και τα τριμμένα καρύδια.
- Μοιράζουμε τη ζύμη σε 20 σκεύη για μάφινς, τα οποία έχουμε βουτυρώσει και ριξει στις θηκουλες τριμμενη φρυγανια νωρίτερα.
- Ψήνουμε για 15 λεπτά.
Κάνε like στη σελίδα του bam.gr στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα του Ολυμπιακού μας:
Σχολιάστε